Dinnyés Zsolt | Gázszerelő |

Telefon: +3630-2-138-006 /+3670-6-123-123 | Akkreditált Gázszerelő

Dinnyés Zsolt

1239. Budapest, Grassalkowich út 279/B
Dinnyés Zsolt

Hogyan készüljön fel a gázszerelésre?

2023-11-29, by admin, category Blog, Gázszerelés | Címkék: , ,

Ha a fűtésszezonban rendellenességet tapasztal, a gázszerelés nem várhat. Mutatjuk, hogyan érdemes készülnie a szakember érkezésére!

A szakértők nem győzik eléggé hangsúlyozni a rendszeres karbantartás fontosságát, ám ha az valamiért mégis elmarad, könnyen előfordulhat, hogy a gázkészülék épp a fűtésszezonban adja meg magát, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Sajnos azonban a legnagyobb odafigyelés mellett sem lehet kizárni, hogy a készülék váratlanul szokatlan jelenségeket kezd produkálni.

Amikor odakint mínuszok tombolnak, bizonyára Ön sem szívesen szolgáltatja ki magát a gázkészülék szeszélyeinek, ezért a fűtésszezonban különösen jól jön egy szakember, aki rövid időn belül megérkezik a helyszínre és orvosolja a problémát. Ha az alábbi jelek valamelyikére lesz figyelmes, érdemes szerelőt hívnia, ezek ugyanis arra utalnak, hogy a gázszerelés nem várhat:

  • Ha a készülék gyakran leáll, annak hátterében többnyire a gyújtórendszer problémája áll, illetve modernebb készülékek esetén az elektronika meghibásodása is okozhat ilyen típusú jelenséget.
  • Ha nem ad elég hőt vagy ingadozik a hőmérséklet, annak lehet az oka valamilyen lerakódás a hőcserélőn vagy a ventilátoron, de a termosztát nem megfelelő beállítása miatt is jelentkezhet ilyen gond.
  • Ha a készülék irreálisan sokat fogyaszt, az a fogyasztásmérő hibájára utalhat, de az is előfordulhat, hogy valami gond van a gázégővel, esetleg nem megfelelő a gáznyomás a csővezetékben.

Ha már egyeztetett időpontot a szerelővel, első lépésként távolítsa el a bútorokat, lakástextileket és dekorációkat a gázkészülék közeléből, hogy a szerelő könnyen hozzáférjen, ezzel jelentősen megkönnyítheti a munkát. Ezen felül esetleg a padlót is letakarhatja egy fóliával, amivel megkímélheti magát egy extra takarítástól, hisz vannak munkák, amik sok kosszal járnak.

Készítse elő az összes kapcsolódó dokumentumot, ami tartalmazza a gázkészülék adatait, így azonnal választ tud adni a szakembernek, ha szerelés közben kérdése merülne fel. Végül ne feledje egyeztetni a gázszerelővel a munka részleteit, annak várható időtartamát és költségét, továbbá a garancia kérdését, így biztosan nem éri váratlan meglepetés.

Szokatlan jelenséget produkál a gázkészülék? Ne halogassa a szerelést, forduljon hozzánk bizalommal és gondoskodunk róla, hogy gondtalanul folytatódjon tovább a fűtésszezon!

Comments are closed.

Azonnali elérhetőség
Tel:
+3630-2-138-006
Tel:
+3670-6-123-123
Email:
dezsecsoszer@gmail.com