Dinnyés Zsolt | Gázszerelő |

Telefon: +3630-2-138-006 /+3670-6-123-123 | Akkreditált Gázszerelő

Dinnyés Zsolt

1239. Budapest, Grassalkowich út 279/B
Dinnyés Zsolt

Kémény javítás

A kémények javítását, szerelését illetve bélelését csak szakember végezheti. Kéményseprő nem szakember, TILOS KIVITELEZŐI MUNKÁT FOLYTATNIA!

Cégünk 1994 óta foglalkozik a kémények teljes kőrű felújításával (bélelés, építés új kéményrendszerek telepítése), és a hozzá kapcsolódó (GMBSZ irányelvei, szabályai alapján meghatározott) felsőellenőrzések kiépítésével, helyreállításával.

Kéménybélelés: OTÉK, OTSZ, GMBSZ alapján minden használatban lévő (gáz illetve szilárd tüzelés esetén) kémény béléscsővel ellátott védelme kötelező.

A bélelést csak ÉMI minősített béléscsővel szabad végezni.

Kéményszerelés: Zárt égésterű (turbós, kondenzációs) kazán telepítése esetén falazott kéményben vezetve, vagy szabadon újonnan kiépítésre kerülő túlnyomásos kéményrendszer telepítéséről beszélünk.

Kéménytelepítés: Falazott kémény hiányában, annak esetleges súlyos állagromoltsága esetén új szerelt kémény (Saválló acél, Aluminium duplafalú szigetelt) telepítése meglévő vagy új kazán esetén.

Kéményépítés: ÉMI minősített kéménytéglából, előre gyártott kéményelemekből (Schiedel, Jeremiás stb) tervező által meghatározott helyre való építés.

Felsőellenőrzés: Kémények ellenőrzése 2 helyen történik. Alsó ellenőrző idomnál (kémény alján), és a kémény végén (kitorkollásnál, kémény kúpnál).

A kémény felső ellenőrzési pontjának megközelítésére szolgáló kibúvó, kezelőjárda kiépítése ÉMI minősített tetőbiztonsági elemekből kötelező.

Szakvélemény: FŐKÉTÜSZ által kiadott, a készülék (kazán) adatait, kémény típusát, méreteit, ellenőrzés lehetőségeit magába foglaló dokumentum.

A pozitív, végleges kéményseprői szakvélemény mind a beépített kéményanyag (gyártó által szavatolt) és az újonnan telepített kazánok garanciájának érvényesítéséhez szükséges.

 Kémény javítással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Telefon: +3670-6-123-123 / +3630-213-8-006

E-mail: dezsecsoszer@gmail.com

 

Modern és biztonságos kémények

A rosszul üzemelő, valamint elavult kémények által a lakótérbe visszaáramló égéstermékek nagy számban követelnek emberéleteket a fulladás és mérgezés következtében, ezért elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk a modern és biztonságos kémény üzembiztos működéséről, illetve annak rendszeres karbantartásáról. A régi korszerűtlen kémények bélés nélkül, tömör téglafalból épületek fel, melyek esetében a maró hatású füstgázok gyakran minőségromláshoz vezettek és ezáltal a szerkezeti biztonság sem volt biztosított.

Manapság a modern lehetőségeknek köszönhetően a kéményjavítási eljárások lehetővé teszik a biztonság megteremtését:

 • Kéménybélelés
 • Szerelt kémények kivitelezése
 • Kéményszerelés turbós és kondenzációs rendszerekhez
 • Szakvélemények készítése a szabályok betartása érdekében
 • Egyéb lehetőségek

Cégünk sok éves tapasztalattal vállalja kémények javítását, szerelését és építését az igényeknek és a modern elvárásoknak megfelelően, hogy Ön és szerettei biztonságos otthonban élhessenek. Tekintse meg weboldalunk információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

 

Ellenőrizze kéményét tudatosan!

Nagyon fontos a kémény tisztán tartása, hiszen ha az égéstermék visszaáramlik, akkor füst keletkezik és ez káros a szervezetre, súlyos esetekben halálos is lehet – pontosan emiatt fontos a kémény rendszeres ellenőrzése, és ha szükséges, a kémény javítás elvégzése is.

A kéményellenőrzést házilag is el lehet végezni, melyhez néhány tanácsot, tudnivalót gyűjtöttünk össze, hogy Önnek minél egyszerűbb dolga legyen:

 • Első lépésként helyezzük üzemen kívülre a tüzelőberendezésünket.
 • Papírral borítsuk be a kémény környékét, hogy ne legyen kormos.
 • A kéménytisztító ajtót távolítsuk el.
 • Az ajtó levétele után gyújtsunk meg egy papírdarabot.
 • Az égő papírdarabot tegyük be az ajtónyíláson keresztül és tartsuk a kéménybe.
 • Amennyiben a papírdarab lobban egyet és utána elég, akkor jól működik kéményünk, viszont ha nem lobbanásszerűen ég el, akkor kéményünk tisztításra szorul.

Keressen minket elérhetőségeinken, amennyiben kémény javítás vagy tisztítás elvégzésére van szüksége!

 

A kémény meghibásodások leggyakoribb változatai

kéményjavítás A kifogástalanul kivitelezett kéménybélelések is problémát okozhatnak, ugyanis a felhasznált anyagok és technológiák már elavultak lehetnek. A kéményjavítás fontossága mind otthonunk, mind a benne élők biztonsága szempontjából jelentőségteljes.

A kéményjavításhoz vezető meghibásodások fő típusai és szakaszai:

 • Az elhasználódott béleletlen kémények, melynek hátterében a korrózió áll, ami gyakran rövid idő alatt teljesen felemészti a bélelt kémények kötőanyagát, akár a betont is.
 • A korrodált kémények a padlástérben, ahol a kicsapódott savak miatt a korrózió oly mértékű, hogy már a kémény külső felületén is látható.
 • “Elfáradt” gázkémények esetében a korrózió olyan stádiumban tart, ahol már a kémények stabilitása is veszélybe kerül, a kötőanyag pedig teljesen elbomlott.
 • Átázott kémény, amely a lecsapódott csersav tartalmú kondenzvíz által átitatott falúvá válik.

Ezekben az esetekben a kéményjavítás már létszükséglet, azonban a hibátlan, vagy annak tűnő kémények esetében is fontos a rendszeres karbantartás és ellenőrzés. Ha Ön is megbízható szakembert keres kéményjavítási munkálatokhoz, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Kémény szerelés – Ne várja meg a komolyabb problémákat!

Kémény szerelés - Ne várja meg a komolyabb problémákat!Rendkívül fontos, hogy ne várjunk a kémény szereléssel: ha a szerkezet meghibásodik, az súlyos károkat okozhat környezetünkben és tragikus hatása lehet.

A kéményekkel kapcsolatos komoly problémák akkor kezdődtek, amikor a korábbi fatüzelésen alapuló rendszert felváltotta a gazdaságosabbnak számító, ám veszélyesebb olaj- és gáztüzelés. Ezek nagy rossz hatással vannak a téglára és a betonra, és szénmonoxid behatolását is eredményezhetik a lakótérbe.

Oda kell figyelnünk a kémény vizesedésére is, hiszen ha sokáig várunk, végzetes problémává válhat, és már nem lesz lehetőség a hatékony szigetelésre. E probléma esetén előfordulhat, hogy a kémény egyszerűen csak túl magas – ilyenkor célszerű belőle visszabontani. Hasonló problémák fordulhatnak elő akkor is, ha kéményünk túl tágas vagy éppen túl szűk.

Régi, többszintes épületek esetében előfordulhat, hogy a kéménynek nincs huzata, vagy ha van is, a többi készülékhez tartozó bekötések azt lerontják. Ez is kellemetlen, hiszen nem csak a kémény válik ekkor hideggé, hanem lakásunkba is hideg levegő áramlik.

Profi kémény szerelésre van szüksége, vagy csak szeretne egy precíz, teljes körű ellenőrzést, hogy maximális biztonságban érezhesse magát? Szakembereink mindkettőben segítenek Önnek!

 

További kérdés esetén állunk rendelkezésére.

Dinnyés Zsolt:  +3670-6-123-123+3630-2-138-006

dezsecsoszer@gmail.com

Azonnali elérhetőség
Tel:
+3630-2-138-006
Tel:
+3670-6-123-123
Email:
dezsecsoszer@gmail.com